Zoek

Steeds meer keuze: op zoek naar de ideale caravanstalling?

Steeds meer keuze: op zoek naar de ideale caravanstalling?

Uw caravan voor de deur parkeren? Dat is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) in de bebouwde kom toegestaan voor maximaal drie aaneengesloten dagen. Als u het voertuig langer zou willen parkeren, moet u bij de gemeente ontheffing aanvragen. In dit geval is het belangrijk dat u kan aantonen dat de caravan op zijn plek moet blijven staan.

Parkeerlimiet

De reden voor deze parkeerlimiet is de schaarste aan parkeerplaatsen en vervuiling van het uitzicht in de straat. Deze regels zijn van toepassing in alle wijken in Nederland. Voor voertuigen die langer zijn dan zes meter, gelden er zelfs nog strengere eisen. Na drie dagen moet u de caravan verplaatsen naar een privéterrein of stalling.

Boerenschuren en kassen

Dit jaar zoeken weer ruim een half miljoen caravans en campers een plaats voor overwintering. De markt van caravanstallingen wordt steeds groter. Leegstand van boerenschuren en kassen zorgt voor een groot aanbod opslagloodsen. Deze caravanstallingen hoeven maar aan een paar simpele eisen te voldoen. Caravaneigenaren zijn meestal al tevreden met een droge en veilige plek. Zij moeten een goed gevoel hebben bij de stallingsplek. De stallingskosten worden hier meestal berekend op basis van voertuigoppervlakte.

Waarom toch een professionele stalling?

Toch is er steeds meer vraag naar professionele stalling. Vaak vinden consumenten het niet prettig om hun caravan te stallen naast een tractor of paardentrailer. Ook is het verstandig dat zij een goede verzekering afsluiten voor duurdere voertuigen wanneer zij hun caravan stallen in voormalige schuren. In de afgelopen jaren hebben er meerdere branden gewoed in opslagloodsen. In de contracten wijzen stallingshouders vaak aansprakelijkheid voor diefstal of schade af. Consumenten kiezen steeds vaker voor goede service en zijn daar bereid daarvoor geld neer te leggen.

Op zoek naar een professionele stalling?

Niet alle caravandealers bieden de optie om uw caravan of camper te stallen. Daarom hebben wij caravandealers voor u op een rijtje gezet en kunt u gemakkelijk op zoek naar de ideale caravanstalling bij u in de buurt.

3.4/5 - (9 stemmen)